company logo

nea_LOGO

BelépésPadfelújítás 2014 PDF Nyomtatás E-mail
2014. március 05. szerda, 18:10

Mint bizonyára sokan észrevettétek tavaly ősszel, "eltűntek" a Kálvária padjai. Pedig csak téli pihenőre vonultak, hogy tavasszal megfiatalodva, frissen várják az új látogatókat.

Az elmúlt hétvégén el is kezdődött a padok felújítása. Ennnek keretében gyalu és csiszolók segítségével eltűntettük a sérült, megkopott részeket. Így már "csak" a festés és visszaszerelés maradt hátra. Terveink szerint a húsvéti ünnepekt minden helyére kerül. (további képekért klikk a képre)


forgacs


 
Szenttamási Napok 2013 PDF Nyomtatás E-mail
2014. január 19. vasárnap, 03:51

A tél folyamán újabb képekkel bővült a galériánk és egy kis film is eljutott hozzánk. Fogadjátok szeretettel ezeket a kis emlék ébresztő morzsákat :)


 
Új szemetesek a hegyen PDF Nyomtatás E-mail
2013. december 19. csütörtök, 03:30

A nyár végén, Egyesületünk szervezésében és finanszírozásával 7 új közterületi hulladékgyűjtő edény került kihelyezésre. Ezzel nagyban javult a terület ellátottsága, mert eddig csak a kálvárián, a kápolna előtt és a Vasvári Pál utcán volt megtalálható néhány edény. Az kukák engedélyeztetve lettek, így ürítésüket a későbbiekben a hulladékgazdálkodással foglalkozó cég fogja ellátni. 


TELEPÍTÉSI HELYEK:
1. Művészetek tere
2. Szent István lépcső – Attila utca csatlakozása
3. Hegytető utca
4. Bánomi áttörés – Szent Tamás utca – Esze Tamás utcai teresedés
5. Basa utca – Batthyány utcai rézsű
6. Basa utca – Vasvári Pál utca csatlakozása
7. Szent Tamás Kálvária lépcsősor – Téglaház utcai vége


 A kihelyezésben résztvevő egyesületi tagoknak ezúton is jár egy nagy köszönet. (további képekért klikk a képre)


szemetes edény


 
Szenttamási Napok 2013 PDF Nyomtatás E-mail
2013. szeptember 11. szerda, 14:22


plakát2013. SZEPTEMBER 28-29. (szombat-vasárnap)


A Szenttamás Barátai Egyesület szeretettel vár minden kedves érdeklődőt Esztergomban, a Szent Tamás-hegyen az immár harmadszor megrendezésre kerülő Szenttamási Napok rendezvényre.

Szombat délután a már hagyománnyá váló idegenvezetéssel egybekötött séta a Kálvárián és a játszóház, kézműves foglalkozások, bográcsozás alkotják a fő délutáni programokat. Emellett esti mese, könyvbemutató és az este folyamán három zenei formáció, az AT6 együttes, a Vörös Niki Quartett, majd Kónya Levente szórakoztatják a Hegy vendégeit.

A vasárnapi programjaink szintén 14 órakor kezdődnek, akik előző nap lemaradtak, azok végigjárhatják a stációkat, idegenvezető mesél a Szent Tamás-hegy történelméről. Ezt követően a gyerekek kipróbálhatják a párnatömést, az itt készített párnákat ülőalkalmatosságként használhatják később a 17 órára tervezett zenés gyermekprogram megtekintésekor. Előtte azonban a süti-sütő verseny kóstolóját tartjuk, melyre sütőasszonyok és sütőemberek finomságait várjuk. A Kápolnában Pribay Valéria és Bakai Marci muzsikáját hallgathatjuk meg zárásként, ezt követően szentmisén vehetnek részt a kedves látogatók. A kétnapos program alatt büfé, népi körhinta, csacsisimogató, vásári játékok és sajtkóstolás is lesz.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678KövetkezőUtolsó »

5. oldal / 8

Keresés

Véletlen képek

Ki olvas minket

Oldalainkat 51 vendég böngésziTámogatja a Joomla!. Designed by: web hosting reseller best actors Valid XHTML and CSS.