company logo

nea_LOGO

BelépésA Képviselő Testület elfogadta a Bajnok utcai tér terveit PDF Nyomtatás E-mail
2016. június 01. szerda, 21:45

A tavalyi évi Tervtanácsi támogatás mellé idén megszületett a terület tulajdonosának (közterület lévén, Esztergom városa) beleegyező és támogató hozzájárulása is. Így a jogi akadályok mind elhárultak a terv kivitelezése elől. A Testület továbbá rendelkezett arról is, hogy a 2017-es költségvetésben forrást biztosít a terv megvalósítására.

A terv elfogadása felkeltette a média érdeklődését is, hiszen a RTVE regionális televízió 2016/04/29-i Háttér című közéleti magazin műsorában számolt be erről (a csatolt linken 9:05 - 13:25 között látható), a megyei 24 óra újság pedig 2016/05/07-i számában jelentette meg az alábbi beszámolót róla:


24 óra beszámoló

 
Utcanév táblák kihelyezése PDF Nyomtatás E-mail
2016. május 05. csütörtök, 21:03

 utcanev_tablak2

A tavasz folyamán Egyesületünk által kihelyezésre kerültek az új, egységes utcanév táblák. A táblák legyártásának pénzügyi hátterét a 2015-ös évben megnyert NEA-KK-SZ-15 számú pályázat fedezte. Ez összesen 57 darab tűzzománcozott utcanév tábla és 7 darab tűzzománcozott információs tábla elkészítését fedezte. A táblák tartalma pedig az önkormányzattal egyeztetve, az aktuális rendeleteknek megfelelően lett kialakítva. Kihelyezésüket az Egyesület tagja társadalmi munkában végezték el. Az önkormányzati hozzájárulás dokumentuma itt tekinthető meg. Továbbá anyagi támogatásáról biztosította az Egyesületet 3 új információs tábla elkészítésével kapcsolatban.

utcanev_tablak

57 db tűzzománcozott utcanév tábla elhelyezése

7 db tűzzománcozott információs tábla elhelyezése

 
Rajz és fotópályázat 2015 eredményei PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 24. csütörtök, 08:15

Pályázati felhívásunkra több mint 60 pályamű érkezett be. A zsűri négy kategóriában hirdetett eredményt. Ezek a következők (nagyobb méretért klikk a képre):

Rajz

óvodás kategória:

1. helyezett: Mihályi Jázmin (Bánomi Óvoda, Esztergom)

mihalyi_jazmin_banomi_ovi_1_hely

Bővebben...
 
Szenttamási Napok 2015. összefoglaló PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 24. csütörtök, 08:03

Idén szeptember 19-én és 20-án került megrendezésre a Szenttamás Barátai Egyesület szervezésében a Szenttamási Napok nevű rendezvény, mely az 5. volt már a sorban.

A látogatókat érdekes, színes programok várták a hétvége mindkét napján.

Ahogy minden évben, most is a Szenttamás hegy tetejéről szóló tárogató hangja jelezte a programok kezdetét. Az időjárás különösen kegyes volt az eseményhez,  Esztergomot a rossz idő elkerülte.

A megnyitó után a „Szenttamás a Te szemeddel” című rajz- és fotópályázat eredményhirdetésére került sor. A művekből rendezett kiállítás a hétvége folyamán a Szenttamás Kápolnában volt megtekinthető és a rendezvény után szeptember hónapban a Művelődési Ház ad otthont a kiállításnak. A pályázatra 60-nál is több pályamű érkezett, amire nagyon büszkék a szervezők és remélik, hogy a következő évben is ilyen sok pályázat érkezik.

A Kápolna mellett az érdeklődők régészeti témájú tablókat tekinthettek meg.

A rendezvényre érkező gyerekeket délután kézműves foglalkozás, népi játékok és a Bab Társulat előadása várta, este pedig diavetítéssel kedveskedtek a legkisebbeknek.

A hétvége állandó szereplője és nagy kedvence volt a Csacsi, aki kitartóan fuvarozta a kicsiket a Kápolna körül.


Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678KövetkezőUtolsó »

2. oldal / 8

Keresés

Véletlen képek

Ki olvas minket

Oldalainkat 28 vendég böngésziTámogatja a Joomla!. Designed by: web hosting reseller best actors Valid XHTML and CSS.